Blogg gratis Logga in

Lady Stalker


Carpe diem

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 20 December, 2006 16:44

Nu har det inte skrivits här på länge. Orsak? Se Kaos i myrstacken.

Ändå har jag i viss mån lyckats leva efter mitt motto "Carpe diem". Ja, utslitet, jag vet ... Men icke desto mindre sant.

Månaden har varit full av adventsevenemang och jag har dragit på mig årets första (!) förkylning. Fast då och då har jag ändå lyckats fånga de där små stunderna. Stunderna då jag bara är.

En kopp kardemummakaffe framför kakelugnen. Några kapitel i en roman. En kvällspromenad under stjärnorna. Kanske en skratt- och kittelstund med ett av barnen i soffan. Det finns så många små, små stunder som -- plötsligt -- ger urladdade batterier ny kraft.

Att ta vara på dessa stunder, fånga dagen, är en av livets svåraste uppgifter. Trots att vi alla vet det, trots att uttrycket är slitet.

Vi lever så ofta i livets "väntrum". "Bara jag har städat klart så ...", "När jag går i penison, ska jag ...", "Sen när vi renoverat köket, då ska jag minsann ...". Vadå? Njuta? Leva? Livet är nu!

Och just i detta nu är det faktiskt julstämning här i Det Stora Huset. Faktum är att det är riktigt mysigt -- och jag som längtade till tulpanerna i januari. Nej, nu är det jul. Nu. Snart.

Carpe diem.

Kaos i myrstacken

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 01 December, 2006 17:52

Dessa veckor finns en del att säga om almanackan. I vårt kök hänger den väl synlig med kolumner för var och en av de fem familjemedlemmarna. Även till vardags ser den ut som en myrstack, med möten och aktiviteter kors och tvärs.

Nu, före jul, ser man knappt veckodagarna. Det är en myrstack i kaos, där invånarna löpt amok, glöggvimsiga och sockerchockade.

Ett axplock : luciafirande på skola X, lucifirande på skola Y (baka 30 lussekatter pleeeeease, snälla föräldrar), utvecklingssamtal, fika på fritids X, pysselkväll på fritids Y, jullunch med jobbet, jullunch med avdelningen, kalas för barnet Z (inköp av present) ... Åsså julklapparna till AB Familjen!

Eh ... snart tar bokstäverna i alfabetet slut. Och året. Blir nästa mindre fulltecknat månne?

Här är en som vill snabbspola till Tjugondag Knut, då våren tassar i utmarkerna och fräscha tulpaner lyser upp.
Powered by pLog