Blogg gratis Logga in

Lady Stalker


Och så blev det sommar ...

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 28 April, 2007 11:47

... bara så där!

Syrenbuskarna spirar, fåglarna håller konsert.

Jag sitter med en caffelatte, vid en solvarm vägg på min stora altan. Några steg bort ligger trädgården, som en grönskande oas. Åt andra hållet mitt vackra lantkök, där radion småpratar trevligt. En ljum fläkt mot ansiktet, ett barnskratt långt borta.

Nu slår kyrkklockorna och det är helg. Helg i min lilla stad, långt från tunnelbanor och hets.

Jag är lyckligt lottad.

4 x 8 saker om mig

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 21 April, 2007 23:16

Återigen ett inlägg som bara handlar om mig :-), men jag blev så inspirerad av Humle och dumle och listorna där.

Fyra jobb jag haft:

1. Jultomte (say no more)
2. Kallskänka
3. Nattportier
4. Lärare

Fyra ställen jag bott på:

1. Enköping
2. Motala
3. Linköping
4. Enskede

... och totalt 18 olika adresser! Ja, det är sant .. Hoppas nu det dröjer till nästa flytt!

Fyra platser jag har semestrat på:

1. Rumänien
2. Gardasjön
3. Zell am See
4. Kefalonia (och nio andra platser i favvo-Grekland!)

Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Annie Hall
2. When Harry met Sally
3. The Love Letter (om en tidsresa till/från 1800-talet)
4. Amadeus

Fyra webbplatser jag besöker dagligen:

1. Min privata mejlsajt
2. Solusfemina
3. Lotten
4. Och så massa andra bloggar, ingen rangordning ...

Fyra favoritmaträtter:

1. Tapas
2. Indiskt
3. Meze
4. Mammas kycklinggryta

Plockmat är mums!

Fyra ställen jag skulle kunna tänka mig att vara på just nu:

1. Seychellerna
Dit ska jag bara någon gång! 2. I mitt torp, smultronstället på jorden
3. Framför en kakelugn med en god bok och glas vin (Ska kanske gå nerför trappan och förverkliga ... ;-))
4. Vid en god måltid med mina bästa vänner

Fyra tv-program jag inte vill missa:

1. Desperate Housewives
2. Danska serier som Hotellet och Krönikan (för att inte tala om Matador, long time ago ...)
3. Playa del Sol
4. Vad som helst med Jonas Gardell

Jag vill också ser fler listor! Trevlig helg, alla!

Livet i tvåor och sjuor

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 10 April, 2007 13:43

Berätta om ditt liv, utifrån de årtal som slutar på två och sju! Jag hittade idén här och snor den för att den var så bra! Tack!

1967 ... får jag min första lillasyster. Mitt tidigaste minne är hur jag plockar blommor tills mamma ska komma hem från BB. Mitt andra minne är hur jag är fruktansvärt svartsjuk medan mamma byter blöjor på lillan. (Inga Pampers eller Libero här inte, utan cellstoff och plastsnibbar. Huga! Undra på att ungarna gick på pottan tidigt.)

1972 ... går jag i lågstadiet och har utsvängda jeans. När de blir för korta är det bara att sy på en extrakant i blommigt tyg!

1977 ... går jag i högstadiet och modet föreskriver uppvikta smala jeans med randiga strumpor till. Lördagskvällar tillbringas än så länge hemma hos familjen framför Familjen Macahan och andra odödliga serier som hela Sverige tittar på. För att inte tala om när Ingemar Stenmark kör storslalom och hela landet stannar.

1982 ... går jag i gymnasiet och arrangerar skoldanser. Musik är ett enormt intresse liksom mode. Jag är så kär, så kär. Och det är besvarat!

1987 ... går jag på universitetet och är också kär. Men i en annan, som detta år blir min sambo. Jag flyttar från studentstaden till Huvudstaden och känner mig sååå stolt! Köper också min första bostadsrätt.

1992 ... har jag också en bostadsrätt (i samma område!), men med ny sambo, som ska bli min make. Jag jobbar inte alls med det jag utbildade mig till, men är glad ändå! Reser på en underbar bilsemester i England och det regnar inte en enda gång!

1997 ... är jag mamma till en ettårig pojke och detta är en omställning utan dess like. Kolik, vakna nätter ... Orkar vi ett barn till?

2002 ... är jag mamma till tre små pojkar. Börjar jobba igen efter flera år hemma och bor numera i villa.

2007 ... har flytt Huvudstaden för Den Lilla Staden där mitt drömhus finns. Samma make och inga fler barn. Däremot står en del kvar på att-göra-listan: ge ut en roman och hitta ett drömjobb. Fast drömjobbet är ju att bli författare ... Kanske ger det sig? Vi får se 2012!

Nu utmanar jag dessa att också berätta om sina liv i tvåor och sjuor: Flinn, Ica, Solusfemina och Roomservice.

Insikter i London

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 02 April, 2007 22:36

Det har varit lite stiltje här, för jag har varit ute och rest! Visserligen i jobbet, men miljöombyte skadar aldrig. Och liiite tid på egen hand blev det i denna huvudstad, som man aldrig kan få nog av.

"Den som reser har något att berätta" heter det. Man funderar också över en del insikter (gamla som nya, utan prioritetsordning):

1. I London hör man (nästan) alltid ett "sorry" om någon stöter till en. Hemma får man (oftast) ett ilsket blängande.

2. London är en storstad; Stockholm är en småstad. Och hör sen. (Men vad blir då Den Lilla Staden ... där jag själv huserar dagligdags? Hm ... nu byter vi raskt samtalsämne och övergår till insikt nummer tre ...

3. Biljettsystemet i Londons Underground är genialt. Hallå SL: Lyssna och lär, gå på kurs, rita diagram och staplar och fundera över vilket alternativ som kan vara smartast:

a) En person i tunnelbanans spärr stämplar för hand varje biljett, och säljer i samma kassa biljetthäften. Köbildning? Ont i handen? Smällar man får ta.

b) Biljetter säljs i separat kassa. Vid passage genom en spärr (in eller ut) sticks biljetterna in i en automat, varpå små dörrar öppnas respektive stängs. Fördelar? Se ovan och tänk.

4. Är man hungrig i London, blir man mätt fort. (Förutsatt att man inte är hemlös och/eller pank.) I vart och varannat gathörn finns fräscha ställen med portionsförpackad soppa, smörgåsar, små påsar med nyttiga nötblandningar och fruktsallader. I Stockholm letar man upp Seven Eleven eller Pressbyrån och köar en stund för varmhållen korv och svindyrt godis.

Och slutligen:

5. Det är billigare att gå på bio i Sverige! Yippiee!!! Tvåhundra för att se Hugh Grant och Drew Barrymore var lite halvdyrt. Men en engelsklektion blev det (ja, de kör utan att dubba) och en del fnissande åt Hughs eminenta skämt.

Nu ska jag sova. Vi har ju den enorma tidsskillnaden ā en timme. Godnatt!
Powered by pLog