Blogg gratis Logga in

Lady Stalker


Dags att välja!

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 24 Augusti, 2007 21:53

Nu har jag kommit till ett vägval. Starta eget företag? Satsa på författarskapet? Eller harva vidare i samma spår, som jag harvat i sen 17 år tillbaka? Nej, det känns inte bra ...

Men vågar jag? Bär det?

Nu får ni hålla era tummar och tår. Jag kastar snart loss med mitt företag ... och snart postas kuvert med ett visst manus till diverse förlag.

Jag är ingen Stieg Larsson, ingen Camilla Läckberg. Jag är jag.

Och jag vill. Livet är nu, livet blir vad du gör det till.

Wish me luck! :-)

Ett sommarminne: Rumänien 1974

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 15 Augusti, 2007 21:18

Här har varit bloggtorka, på grund av vistelse i solen (inte i kärringgrillen, utan under den äkta varan på en grekisk ö.)

Men nu kastar vi loss igen, och antar Ellas utmaning, bättre sent än aldrig: Skriv om ett sommarminne!

Och då gör jag det.

Rumänien 1974

I ett skakigt plan av okänt märke, sitter en familj på väg mot Draculas hemland. Året är 1974 och det är första utlandsresan för döttrarna, 7 och 10 år (yes, that's me). Minsta minisyrran är hemma hos mormor och morfar.

Varför detta udda resmål och inte trygga Mallis eller Legoland? Jo, det är specialpris för lärare och pappa ser sin chans.

Så är vi framme vid Svarta havets kust och höghushotellet tronar framför våra ögon. Cocorul heter det (ja, det minns jag, men står det kvar?). Jag och syrran får eget rum! Sedan blir hon nypt i kinderna och gullegullad med av varje städerska som passerar vår väg. Ingen är vidare intresserad av den gängliga tioåringen med råttfärgade testar.

Men denna sorg är snart förträngd. Redan första dagen blir jag kär! Nej, inte i någon jämnårig prins, utan i en av kyparna på halvpensionen. Han är bara tre gånger så gammal som jag, tralala ... och syrran blir sympatikär hon med i "söta farbrorn", som är vårt kreativa kodnamn.

Sedan åker vi häst och vagn, ser på folkdansuppvisning och dricker Citronada (gudomlig dryck med citronsmak, som sedd med mina 40+-ögon i backspegeln snarare härrör till kategorin Fanta).

Åter nåt mindre roligt: alla trasklädda smutsiga barn, som kretsar kring våra uppklädda gestalter vid middagsdags. Framsträckta händer tigger om mynt ... bara ett litet! Vi är kungar från en främmande planet.

Så går barnen och handlar åt sina föräldrar. De runda brödkakorna rullas hem i rännstenen -- som leksaker. Deras enda?

En annan dag ska den store ledaren passera. Hotellets väg kantas av folkmassor som laddat med blomster och hyllningar. Även vi turister väntar, fascinerade och storögda. Vi väntar. Och väntar.

Då kommer ösregnet. Och när den svarta limousinen slutligen passerar är det alldeles tomt. På den blanka asfalten ligger söndertrampade blommor och i ett -- svisch -- är han förbi.

Rumänien 1974. Ett sommarminne.
Powered by pLog