Blogg gratis Logga in

Lady Stalker


Sju sanningar om mig

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 27 Oktober, 2007 22:02

Då var det dags! Härmed levereras sju sanningar om mig, efter mer eller mindre direkta utmaningar från höger och vänster.

1. Jag har varit en fena på bowling

Som tonåring fanns det en självklar plats dit jag tog mina dejter: bowlinghallen! I början undrade hallens ägare varför jag (och min kompis) slet ut färgen i rännan ... Men efter ett par år så slog jag mitt personliga rekord: 232 pinnar på en serie! Jag tävlade till och med i DM.

2. Jag har ätit lammskalle

På en universitetsfest får man inte banga. Framför mig på tallriken låg en halv lammskalle. Varsågod - ta skeden och gröp ur kinden! Om man inte fäste sig så mycket vid synintycket smakade det ganska bra. Som lammkött i allmänhet. Men apropå syn, så var det bordskavaljerens uppgift att ta ögat i snapsen! Här kan jag säga att min faktiskt bangade, men att andra slukade desto fler (ögon alltså). En fick så konstiga känslor framåt natten: "Någon stirrar i min mage" och åkte in för att magpumpas.

3. Jag har åkt buss med en femtiolapp i strumpebandet

Iklädd nätstrumpor, kort kjol och spetslinne äntrade jag bussen. I strumpebandet satt en femtiolapp inkilad ... väl synlig. Nej, lugna nu! Jag skulle faktiskt på maskerad. Är jag ursäktad? Temat var "horor och hallickar". Vad gör man inte i sin gröna ungdom?

4. Jag kan rabbla tyska prepositioner i sömnen

An, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen! Prepositionerna sitter i ryggmärgen tack vare min käre tysklärare, som i högstadiet iklädd grön kavaj (ja, alltid) dirigerade klassen. Sen kan man ju fråga sig vilka prepositioner som styr vad, men det hör ju inte hit.

5. Jag minns vad jag drömde när jag var fem år

När jag var fem år och vaknade skräckslagen efter en mardröm, bestämde jag mig: Denna dröm ska jag minnas hela livet. Och varje år påminde jag mig sedan om just denna dröm. Vad den handlade om? Jo, ett hus fullt av drakar. Överallt huserade de, och den drake som placerat sig i badkaret väste åt mig: "Vet du vad jag ska ha till middag i kväll?" Traumatisk barndom, jag?

6. Jag kan laga vad som helst som "här är ditt kylskåp"

Ni som var med på 80-talet minns serien "Här är ditt kylskåp" där Jan-Boris Möller åkte runt och öppnade kändisars kylskåp. Av det som råkade finnas på hyllorna lagade han sedan till en måltid, smaka vad det smaka ville. Oftast blev det bra, men i Doktor Albans kylskåp fanns blott cirka tre saker. Minns inte vad det var, men gott blev det tydligen inte. Framför kamerorna höll man god min, men senare kom det fram att kräkkänslorna inte var långt borta. I mitt kylskåp brukar det dock finnas lagom mycket, för att åstadkomma ett gott hopkok.

7. Jag kan inte skilja på höger och vänster

Hm, något negativt måste ju också med i denna lista. Det som först kommer för mig, är min oförmåga att skilja på höger och vänster. Jag måste alltid tänka efter innan jag ger en vägbeskrivning. Medfödd defekt? Tja, det beror väl på höger hjärnhalva ... eller vänster?

Åtta saker jag inte ger en chans (till)

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 19 Oktober, 2007 16:48

Jag är åter utmanad! Isabelle ber mig lista åtta saker som jag inte ger en chans (till). Och då gör jag det!

1. Tälta

Jag har tältat vid två tillfällen i mitt liv. Första gången ösregnade det hela tiden. Jag var genomsur i dubbel bemärkelse, för att inte tala om min packning. Andra gången ramlade ett gäng fulla 08:or över tältet och raserade det, varpå min tältkamrat gav dem en omgång med tältpinnarna. Dagen därpå blev alla mina kläder stulna ...

2. Åka berg- och dalbana

Utsätta sig för illamående, skräck och yrsel frivilligt? No way. En del kanske ser charmen, men inte jag. Livet har nog av berg- och dalbanor ändå.

3. Dansa salsa

Jag må vara vältränad, men koordinerad dans är inte min grej. Benen och höfterna vill liksom inte samtidigt. Och hjärnan "fetdissar" musiken. Så den enda salsa som kommer i min väg, är den som munnen gillar. I mat.

4. Äta inälvsmat

Det smakar faktiskt okej. Jag menar isterband, blodpudding och sånt. Men bara vetskapen om vad det egentligen är får magen att vända sig. Rå fisk däremot går jättebra! ;-)

5. Gå ekonomlinjen

... på universitetet. Jag skulle bli nationalekonom. Jag förträngde helt att språk är mitt gebit. Jaha, så gick det som det gick. Ett år stod jag ut, med hopplösa tentor i "samhället som ett ekonomiskt system" och dylikt. Men marknadsföringen spetsade jag direkt! Och festerna var himla roliga.

6. Orientera

Ett orienteringsminne: Jag och min bästis i sjuan gick vilse. Och då menar jag verkligen vilse. Efter timmar av irrande kom vi till en liten stuga, där en gammal gubbe och gumma förbarmade sig över oss. Uttorkade kastade vi oss över vattenhinken i deras lantkök (nej, de hade inte rinnande vatten). Stora vägen visade sig gå strax bakom huset. Och när vi kom ut, var lärarna i färd med att kalla till skallgång.

7. Spela golf

Jag provade en gång, på en friluftsdag. Men varför slå upp gräs med fina klubbor på någon annans mark, när man kan hacka med specialgjorda redskap i sin egen trädgård? Till större nytta.

8. Dricka körsbärsvin

Här behövs inga vidare kommentarer. Förutom att en hel flaska nog bör delas av flera personer. Speciellt om man inte är särskilt gammal.

-----------------------------------------------------------

Nu skickar jag utmaningen vidare till alla, vars listor inte innehåller utmaningar ...

Utmanad: De sju

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 06 Oktober, 2007 12:38

Såsom bloggläsare hos Lotten, måste jag också göra "fylleriövningen" om De sju:

1. Min mamma lagar världens godaste grytor, särskilt med kyckling och lamm (inte samtidigt). Hon finns alltid där för mig.

2. Min mormor kunde sy vad som helst och var en hejare i köket. Som 11-åring åt jag åtta portioner i rad av hennes inkokta lax. Min mormor gick bort alldeles för tidigt.

3. Min morfar kunde snickra, svarva och måla. En konstnär i Asea-kostym. Min morfar gick bort alldeles för tidigt.

4. Min pappa kan allt om klassisk musik och kan konversera om en tekopp, om så krävs. Han finns också alltid där för mig.

5. Min farmor har jag aldrig träffat. En varm människa, som lämnade det jordiska alldeles, alldeles för tidigt.

6. Min farfar var min brevvän i många år. Han var mästare på orgel och jag är stolt över hans verk. Tack vare hans gamla skrivmaskin började jag författa.

7. Jag tänker aldrig, aldrig ge mig. Jag ska bli författare. Jag är författare. :-)

_______________________

Fler rapporter om De sju emotses med spänning!
Powered by pLog