Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

27 Okt, 2007


Sju sanningar om mig

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 27 Oktober, 2007 22:02

Då var det dags! Härmed levereras sju sanningar om mig, efter mer eller mindre direkta utmaningar från höger och vänster.

1. Jag har varit en fena på bowling

Som tonåring fanns det en självklar plats dit jag tog mina dejter: bowlinghallen! I början undrade hallens ägare varför jag (och min kompis) slet ut färgen i rännan ... Men efter ett par år så slog jag mitt personliga rekord: 232 pinnar på en serie! Jag tävlade till och med i DM.

2. Jag har ätit lammskalle

På en universitetsfest får man inte banga. Framför mig på tallriken låg en halv lammskalle. Varsågod - ta skeden och gröp ur kinden! Om man inte fäste sig så mycket vid synintycket smakade det ganska bra. Som lammkött i allmänhet. Men apropå syn, så var det bordskavaljerens uppgift att ta ögat i snapsen! Här kan jag säga att min faktiskt bangade, men att andra slukade desto fler (ögon alltså). En fick så konstiga känslor framåt natten: "Någon stirrar i min mage" och åkte in för att magpumpas.

3. Jag har åkt buss med en femtiolapp i strumpebandet

Iklädd nätstrumpor, kort kjol och spetslinne äntrade jag bussen. I strumpebandet satt en femtiolapp inkilad ... väl synlig. Nej, lugna nu! Jag skulle faktiskt på maskerad. Är jag ursäktad? Temat var "horor och hallickar". Vad gör man inte i sin gröna ungdom?

4. Jag kan rabbla tyska prepositioner i sömnen

An, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen! Prepositionerna sitter i ryggmärgen tack vare min käre tysklärare, som i högstadiet iklädd grön kavaj (ja, alltid) dirigerade klassen. Sen kan man ju fråga sig vilka prepositioner som styr vad, men det hör ju inte hit.

5. Jag minns vad jag drömde när jag var fem år

När jag var fem år och vaknade skräckslagen efter en mardröm, bestämde jag mig: Denna dröm ska jag minnas hela livet. Och varje år påminde jag mig sedan om just denna dröm. Vad den handlade om? Jo, ett hus fullt av drakar. Överallt huserade de, och den drake som placerat sig i badkaret väste åt mig: "Vet du vad jag ska ha till middag i kväll?" Traumatisk barndom, jag?

6. Jag kan laga vad som helst som "här är ditt kylskåp"

Ni som var med på 80-talet minns serien "Här är ditt kylskåp" där Jan-Boris Möller åkte runt och öppnade kändisars kylskåp. Av det som råkade finnas på hyllorna lagade han sedan till en måltid, smaka vad det smaka ville. Oftast blev det bra, men i Doktor Albans kylskåp fanns blott cirka tre saker. Minns inte vad det var, men gott blev det tydligen inte. Framför kamerorna höll man god min, men senare kom det fram att kräkkänslorna inte var långt borta. I mitt kylskåp brukar det dock finnas lagom mycket, för att åstadkomma ett gott hopkok.

7. Jag kan inte skilja på höger och vänster

Hm, något negativt måste ju också med i denna lista. Det som först kommer för mig, är min oförmåga att skilja på höger och vänster. Jag måste alltid tänka efter innan jag ger en vägbeskrivning. Medfödd defekt? Tja, det beror väl på höger hjärnhalva ... eller vänster?
Kommentarer

 1. Aus, ausser, bei, gegenüber, mit, nach, seit, von, zu!
  Da.... visst är man väl lite skadad efter tyskalektionerna... :D

  Skrivet av Ronja — 27 Okt 2007, 23:51

 2. Kul!
  Och nu undrar man ju vad chauffören sa? :-) Fick du åka gratis? Haha.

  Skrivet av Isabelle — 28 Okt 2007, 18:50

 3. Ronja: Ja, ramsorna sitter som berget! :-) Kom på en till: "Durch, für, gegen. ohne, um". Hehe!

  Isabelle: Det minns jag inte! Jag hade dock sällskap av min bästis som var klädd på samma sätt. Tror vi hade busskort. Vi blev i alla fall inte avslängda! Men en och annan passagerare glodde suspekt ... :-)68

  Skrivet av Lady Stalker — 30 Okt 2007, 11:54

 4. "Här är ditt kylskåp" var ju ett toppenprogram och helt i min smak: mer än imponerande att du lätt fixar till krubb, grattis!

  Skrivet av DMH/Samuel — 31 Okt 2007, 00:29

 5. Vi åker i morgon t Stockholm över helgen o vill bara passa på att önska dig en mysig helg... med allt vad det innebär...

  Varmaste kramarna till dig

  Skrivet av Dubbelörnen — 01 Nov 2007, 12:24

 6. DMH/Samuel: Tack! Kul att du också minns detta program. Jag funderar fortfarande på vad som kan ha varit uppgjort i förväg. Dock inte Doktor Alban ...

  Dunnelörnen: Ha en jättemysig helg i Stockholm och kramar tillbaka till dig!

  Skrivet av Lady Stalker — 01 Nov 2007, 20:43

 7. Men oj! Nu hade jag bråttom över tangenterna! "Dubbelörnen" ska det förstås vara. Men vem orkar korrläsa efter en tuff arbetsdag med dito uppgifter? Hoppas jag är ursäktad.

  Skrivet av Lady Stalker — 01 Nov 2007, 20:45

 8. Ja tänk vad mycket tokigt man har gjort i sin dar, det där med höger och vänster hade jag också svårt för när jag övningskörde för B-körkortet. Det var otroligt stressande att sitta bredvid en sur, medelålders manlig körskolelärare som suckade varje gång jag tog fel! Fast numera kommer jag alltid rätt fram i trafiken, oavsett sällskap i bilen eller inte. Bus eller godis på er alla i cyberrymden
  hälsar statstjänstemannen...

  Skrivet av Statstjänstemannen — 03 Nov 2007, 19:58

 9. Statstjänstemannen: Tack för medhåll! Skönt med nån mer som har svårt för det där ... Jag ger dig "godis" (och slipper bus hoppas jag). Trevlig fortsättning på helgen! :-)

  Skrivet av Lady Stalker — 03 Nov 2007, 23:23

 10. *skrattar* Det är väl så jag också känner mig efter förra veckan... med "dunnelseende"...

  Tänker på dig... o vinkar till dig idag...

  Kramar

  Skrivet av Dunnelörnen — 06 Nov 2007, 07:07

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog