Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

12 Dec, 2007


Vackrast vinner?

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 12 December, 2007 18:49

Här har varit torka ett tag. Blogginnehavaren mår inte så bra, och uppdateringarna har varit färre än någonsin. Men ändring är på väg - och framöver en överraskning! En systerblogg, som än så länge är hemlig ...

Men först:

Vackrast vinner?

Det handlar om adventspynt. Tidningarna i Pressbyrån skriker ut sina rubriker: En riktig lantjul, Så skapar du julhemmet och Vackrast inne. Nej, inte "Vackrast vinner" som jag först råkade läsa det som. Men så känns det, att finaste inredningen vinner.

Varför har Sverige blivit så inredningsfixerat? Adventstid som vanligt och fram med pyntet. Elljusstakar och stjärnor placeras ut, hyacinter och amaryllis planteras. Lite glögg på kvällskvisten förstås och en och annan pepparkaka slinker ner. Men var går gränsen? Finns det någon gräns? Måste hela hemmet inredas i vitt? Med små hjärtan och kransar och ljusstakar av fattigmanssilver?

Intet ont om bloggar som visar detta. Intet ont om folk som faktiskt har detta som sitt främsta intresse. Det är inte min sak att lägga mig i. Men det jag reagerar mot är överdrifterna. När inredningen tar över, när det inte längre syns att ett hus faktiskt har invånare. Var är barnens läxor? Papper från fröken? Gympapåsar och dagstidningar?

Jag vill inte med detta "attackera" någon. Jag vill bara väcka frågan: Var går gränsen för sunt inredningsintresse och besatthet?

I mina fönster står adventsljusstakar. Jag har hyacinter och amaryllis, och i soffan finns matchande kuddar. Men på köksbänken trängs gamla mjölkpaket och på golvet ligger ouppackade gympapåsar. Här bor en familj med fem personer. Vi lever och det syns!

Och min blogg är försummad på grund av livet, som just nu inte far så väl fram med mig. Ha överseende! Vänta på mig.

Jag kommer igen. Carpe diem!
Kommentarer

 1. Visst går det till överdrift ibland. Men man får tänka på att bakom alla vackra tidningsbilder och även bloggbilder så finns röran, det är jag övertygad om.

  Vad nyfiken jag blir på vad som är på gång. Jag väntar gärna. Ta hand om dig så gott det bara går. Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv. Varma kramar.

  Skrivet av Isabelle — 12 Dec 2007, 19:39

 2. Isabelle: Tack, jättetack! Precis den peppning jag behöver. Och du har rätt - visst måste röran finnas där bakom. Vi är ju ändå bara människor. Kram!

  Skrivet av Lady Stalker — 12 Dec 2007, 20:33

 3. Som jag har saknat dig!!!

  Håller helt med dig. Ett hem ska ju vara just ett hem. Det ska synas att det är en Dubbelörn som huserar på Karl-Johansgården lika mycket som det är en Superstalker i giganthuset i lilla staden. Och det är precis så jag känner hemma hos dig. Så vackert, så personligt o det är du o ni som bor just där!!

  Vill inte ha något uppvisningshem där allt är tillrättalagt. Kan sitta o titta på dessa hem o beundra dem, men de är inte jag!! Här ligger kassar med grejer som ska till nåt förråd men legat kvar där i veckor osv *fniss*.

  Sedan vet man ju att fotografer är superduktiga på att just visa det perfekta, objektivet är inte spec stort...

  Himmel så långt det här nu blev. Men när man nu äntligen får kontakt med dig så... skyll dig själv 'gapskratt*.

  Hinner du inte med lite fika el nåt...?!

  Bamsekramar

  Skrivet av Dubbelörnen — 12 Dec 2007, 22:22

 4. Oj, oj... jag håller verkligen med dig. På samma gång som jag blir lite avis att jag inte orkar själv.
  Men men. Vi har hittat en nivå som vi trivs med och som är lagom för oss och här finns det varken ork, tid, plats eller lust för mycket pynt.
  Sen är det ju förstås så att om jag tar bilder och visar upp på bloggen så ser jag nog till att skjuta den smutsiga disken lite åt sidan... ;)
  Kram på dig!

  Skrivet av Ronja — 15 Dec 2007, 14:39

 5. Dubbelörnen: Skrattar åt ditt underbara sätt att uttrycka dig ... Jag lovar att mejla dig inom kort! Vi ska nog få till nåt! Kramar!

  Ronja: Det är helt rätt - hitta en nivå som man själv trivs med och orkar med! Och jag får väl tro på det där med disken som skjutits åt sidan ... ;-)! Kram tillbaka!

  Och trevlig helg båda två!

  Skrivet av Lady Stalker — 15 Dec 2007, 15:42

 6. Skrev just om det där idag. Efter att ha slagits med folk om julskinka. Patetiskt.

  GOD JUL till dig. Med lugn och ro och harmoni och många tända ljus :D

  Skrivet av Christina — 22 Dec 2007, 23:07

 7. Christina: Detsamma! Ha en jätteskön jul du med! Måste in och läsa om du fick nån skinka ... För oss var den redan slut! :-(

  Skrivet av Lady Stalker — 22 Dec 2007, 23:13

 8. GOD JUL! Hoppas du får en lugn och mysig jul och att du får må bra. Kramar!

  Skrivet av Isabelle — 23 Dec 2007, 13:18

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog