Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

14 Nov, 2006


Tårtreflektioner

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 14 November, 2006 18:11

Här hemma har Femåringen blivit Sexåringen. Detta måste förstås firas med ljus i tårta, sång och glam. Problemet är bara att han inte tycker om tårta, däremot glass. "Hört talas om glasstårta?" påpekade en väninna diskret. Jo, hm, det låter bekant. Men så enkelt är det inte heller. Jubilaren ställer sig även skeptisk till denna anrättning. Kanske beror det på den hemska efterleden i ordet?

Hur som helst, fiffiga mamman gjorde nu följande: På ett vackert uppläggningsfat lassades vanlig vaniljglass upp. Så lite kakor runt om till dekoration (man har väl jobbat i restaurangkök), maränger, bananskivor och sex ljus! Voila! En ... hm ... glasstårta ...

Sexåringen pillade nu utan prut bort kakorna (!), marängerna (!) och ljusen (förståeligt) och glufsade glatt i sig vaniljglassen. Bananskivorna fick också slinka med. Slutsats: Alla blev nöjda, både fiffiga mamman, pappan, Tioåringen och Sjuåringen. Den sistnämnda ville dock hellre ha yoghurt, och fiffiga mamman plockade stillsamt fram lite alternativ även till sig själv på grund av allergi. Tioåringen och pappan åt dock allt, utom ljusen.

Någon som för övrigt minns tv-serien "Tårtan"? För mig är den kult. Kika här: http://www.labyrint.nu/text.asp?id=3633

PS. Ja, jag VET: man kan göra tårtor även för allergiker, men på grund av ditten, datten, dutten, noll planering och sen ankomst från Den Stora Staden så bidde det inte så.
Kommentarer

 1. Det är inte helt fel med glasstårta istället för vanlig tårta :-)

  Skrivet av Jari — 14 Nov 2006, 22:14

 2. Jo, Tårtan minns man väl, eller Tåååårtan, som ordet uttalades. Glädjande nog gick den i repris för inte allt för länge sedan och mina barn uppskattade faktiskt serien. Fattas bara annat... För den som gillar bilderböcker kan jag tipsa om att tårtangänget finns med i barnboken "Örnis bilar".

  Skrivet av Stumpan — 18 Nov 2006, 22:30

 3. Stumpan! Har Tåååårtan gått i repris och jag har missat det!!??? Katastrof!

  Måste genast kolla upp Örnis bilar. Har en kortversion av Örnis bilar i en sagosamling men där finns minsann inte Frasse & Co ...

  Skrivet av Lady Stalker — 18 Nov 2006, 23:20

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog