Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

01 Dec, 2006


Kaos i myrstacken

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 01 December, 2006 17:52

Dessa veckor finns en del att säga om almanackan. I vårt kök hänger den väl synlig med kolumner för var och en av de fem familjemedlemmarna. Även till vardags ser den ut som en myrstack, med möten och aktiviteter kors och tvärs.

Nu, före jul, ser man knappt veckodagarna. Det är en myrstack i kaos, där invånarna löpt amok, glöggvimsiga och sockerchockade.

Ett axplock : luciafirande på skola X, lucifirande på skola Y (baka 30 lussekatter pleeeeease, snälla föräldrar), utvecklingssamtal, fika på fritids X, pysselkväll på fritids Y, jullunch med jobbet, jullunch med avdelningen, kalas för barnet Z (inköp av present) ... Åsså julklapparna till AB Familjen!

Eh ... snart tar bokstäverna i alfabetet slut. Och året. Blir nästa mindre fulltecknat månne?

Här är en som vill snabbspola till Tjugondag Knut, då våren tassar i utmarkerna och fräscha tulpaner lyser upp.
Kommentarer

 1. Håller med om att december kan vara en månad med många "måsten" i form av obligatoriska jobb-julbord, advents- och luciafiranden både lite här och där, julförberedelser av olika slag etc...
  Men något som slog mig häromdagen, när jag pratade med en väninna om vart den årliga trevliga inbjudan till adventsmys hemma hos henne hade tagit vägen, var att vad mysigt det skulle vara att fira lite advent eller jul med de man verkligen vill spendera sin tid med, sina nära vänner. Hon förklarade att de hade slutat ordna det för att det till sist bara togs för givet av vännerna att hennes familj bjöd in, alltså: ytterligare ett adventsfika att boka in, att de var dem som skulle fixa det varje år. Man gick om man fick tid över, ungefär, men inbjudan var alltid trevlig att få, såklart. Vännerna tog det så för givet att de knappt orkade eller kunde komma längre...(puh!) vad komplicerat det kan bli!
  Men håll med om att det skulle vara skönt med decembermys där förväntningarna kunde hållas nere och att man bara träffades mer spontant över en kopp glögg i ett ostädat hem.

  Skrivet av Ullstorp — 01 Dec 2006, 19:41

 2. Välkommen till bloggen, Ullstorp! ;-)

  Håller med om att opretentiöst mys med de närmaste är skönt! Men när det knappt blir tid för det, på grund av alla "obligatoriska" mys ... då är det inte bra.

  Nåja, nu har det inhandlats fler adventsstjärnor, lite glögg, mandel och russin och -- inte att förglömma -- valnötter (Lady Stalkers favoriter)! Så julstämningen ska nog infinna sig här också.

  Ovan nämnda godsaker har till och med inmundigats framför en sprakande brasa i Det Stora Huset, sedan friden sänkt sig och de små liven somnat.

  Hemmet är dock ostädat (delvis) och så kommer det att föbli, för nu ska jag nanna kudden!

  Skrivet av Lady Stalker — 02 Dec 2006, 23:24

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog