Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

12 Jan, 2007


Pinsam tystnad

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 12 Januari, 2007 08:03

Alla samtalsämnen är borta. Man har noll gemensamt med personen intill. Tiden släpar sig fram som sniglar i knäck. Hm ... en ny kulinarisk upplevelse? Nej, det här är ju ingen matblogg. Det handlar om pinsam tystnad. Något alla säkerligen varit med om.

Innan jag och min gamla högstadiebästis blev just bästisar, var vi med om det. Och i dag skrattar vi åt det.Tystnad är ingalunda alltid pinsam. I tryggt sällskap kan man vila i den, njuta av den ordlösa gemenskapen. Men om så inte är fallet: hur bryter man den?

Min pappa brukar säga att man alltid kan hitta ett samtalsämne. Man ska till och med kunna diskutera tekoppen framför sig, om så krävs. Andra förslag på ämnen är ju de klassiska svenska (?) som nyligen togs upp i Fredrik Lindströms Världens modernaste land: antalet kvadratmeter i bostaden, yrken och ålder ...

Haha, vi stackars siffer- och jobbfixerade människor. Det där med kvadratmeter är ju viktigt. Man måste ju veta om man gjort en bra eller dålig affär, som fick si eller så för en halv kvadratmeter mer eller mindre.

Själv sitter jag på ett mycket stort antal kvadratmeter, och det leder ju till många nya intressanta samtalsämnen: till exempel hur man utför städning av dem, hur man fyller dem, vad man betalade för dem och var de befinner sig. Just det där med städningen intresserar många: "Ska du städa allting själv!" ("Japp, ingen annan i familjen lyfter förstås ett finger ...")

Nej, skämt åsido ...Jag kan nog lugnt luta mig mot det faktum att jag inte är någon vidare tystlåten person och har fått alltmer mod genom åren. Pinsam tystnad: Not!

Hur är det med er andra? Har ni några teorier om tekoppen framför er?
Kommentarer

 1. Pinsam tystnad är inte trevligt. Menlöst pladder är ju å andra sidan inte så där särdeles upplyftande... Men nog har det hänt att man dragit till med ämnen som väder och vind för att bryta tystnad som blivit pinsam...
  Ha en trevlig helg...

  Skrivet av Mia — 12 Jan 2007, 12:38

 2. jag önskar jag hade ett eget boende att diskutera kvadratmeter om...men eftersom jag inte har det drar jag till med väder och åter väder. något som påverkar oss så mycket ska itne underskattas..

  Skrivet av fanny — 12 Jan 2007, 16:29

 3. Åååå ... jag pratar när jag blir nervös. Jag pratar massor när jag är glad och lycklig ... jag pratar mängder när jag är entusiastisk. När jag inte vill prata stannar jag hemma. Och pratar med mig själv ...
  Men jag orkar inte med för mycket kallprat, artighetsprat ... om ditten och datten. Inte för länge. Max en kafferast. Om dagen ...

  Skrivet av Christina — 12 Jan 2007, 22:17

 4. jag gillade det där med kvadratmetrarna, ska jag köra på när jag hamnar i den situationen. haha ;)

  Skrivet av julia — 24 Nov 2008, 23:21

 5. Hej Julia! Kul att någon tittar in här på min förra blogg. Numera huserar jag på
  http://stalkerlady.blogspot.com

  Ha det bra!

  Skrivet av Lady Stalker — 25 Nov 2008, 07:30

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog