Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

26 Feb, 2007


Vi tar teet i biblioteket

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 26 Februari, 2007 22:04

Jag har ett bibliotek. Ett alldeles eget bibliotek.

De som känner mig väl, vet att jag alltid drömt om att kunna yttra följande replik: "Vi tar teet i biblioteket!". Och då menar jag inte stadsbiblioteket eller dylika inrättningar på sjukhus och skolor. Jag menar ett alldeles eget bibliotek: ett rum hemma, fyllt av böcker.

Nu är alltså drömmen sann. Jag sitter faktiskt just nu i nämnda rum och skriver, för där finns också mitt skrivbord samt -- håll i er -- en kakelugn! Mysfaktorn kunde inte vara högre! Eller ... eh ... det kanske den kunde?

Det finns nämligen ett problem: Biblioteket har ingen fåtölj! Så nu när jag äntligen kan yttra min efterlängtade replik, uppstår frågan: Var ska vi då sitta och bälga i oss den heta drycken? På en skrivbordsstol? I någon av fönsternischerna? Eller rätt och slätt på mattan framför kakelugnen? Neeeej! Ett bibliotek ska ju ha nersuttna skinnfåtöljer, eller?

Men snälla människa, vilket i-landsproblem! Köp några loppisfåtöljer då! Nej, det går ju inte heller. I biblioteket finns husets enda fria stora yta, där barnen kan dansa runt, bygga tågbanor eller spela fotboll.

Dessutom: Strax utanför biblioteket finns ett litet allrum. Där finns två sköna fåtöljer OCH ytterligare en kakelugn. Om man sitter där, och vrider nacken bara nästan ur led ... så kan man se biblioteket. Och då kan man ju nästan säga att man "tar teet i biblioteket"? Visst?

För övrigt blev Sexåringen här hemma bekymrad när vi just flyttat in och hörde om biblioteket:

Sexåringen: "Men mamma! Barnen får inte komma in i mitt rum! De får inte leka med mina saker!"
Jag: "Barnen? Vilka barn?"
Sexåringen: "Ja, de som ska komma och låna böcker ..."

Hm. För att undvika missförstånd kanske vi ska göra som maken föreslår: kalla det arbetsrummet i stället? Neeeej, vad trist. Genom intensivt lobbande och hjärntvättande har jag faktiskt fått honom att säga "biblioteket" också. Åtminstone ibland.

Vi ses väl på bokrean?
Kommentarer

 1. Klart det ska kallas biblioteket! Arbetsrum är det ju inget speciellt med. Det har till och med jag.

  Kanske kan ni flytta in fåtöljerna i biblioteket vid särskilt högtidliga tedrickartillfällen, och under tiden kan de som vill dansa och köra tåg hålla till i allrummet?

  Skrivet av Flinn — 27 Feb 2007, 11:26

 2. Hahaha! Lysande idé, Flinn! Förresten borde tågkörarna (läs barnen) kunne framföra sina fordon i de egna rummen, eftersom de numera har sådana ...

  Skrivet av Lady Stalker — 27 Feb 2007, 13:34

 3. Jag vill se bilder!

  Vi hade ett bibliotek när vi flyttade in i vårt hus, men det gjordes om till arbetsrum med böcker i. Inte alls lika trevligt.

  Skrivet av Lotten — 27 Feb 2007, 14:24

 4. Det hade varit jättekul att visa bilder, men jag min BDU (Brain Dead User) har inte lärt mig hur man lägger in bilder i bloggen än ... Och så är jag inte framme med kameran så ofta. Det får bli vid ett senare tillfälle.

  Jag gissar att du håller med mig om drycken som ska intagas i biblioteket, eller hur? Fast en liten likör kanske också skulle gå an.

  Skrivet av Lady Stalker — 27 Feb 2007, 16:16

 5. ÅH, bibliotek - ett måste! (Inte minst i akademikerstaden Lund). Men vi har inte plats. Jag hade ett "bibliotek" bredvid sängen (dvs en hörna med några travar böcker på ett skrivbord - det var jag inte nöjd med.) Det SKA va skinnfåtöljer och, varför inte, en DIVAN!! Lycka till!

  Skrivet av Fråga Lund — 03 Mar 2007, 21:38

 6. Men å vad mycket jag har glömt under resan! Var är mitt bokpaket?????

  Skrivet av Christina — 06 Mar 2007, 20:43

 7. Fråga Lund: Tack för biblioteks- och fåtöljstöd. Vi får se om jag lyckas införa lite mer möblering. Kanske kan du få till ett bibliotek hos dig också? Med lite hjälp från Roomservicer eller Bygglov (hihi) kanske det går?

  Christina: Välkommen hem från resan! Böcker blir det nog tid för ... Nu har du väl många intryck att smälta först! ;-)

  Skrivet av Lady Stalker — 06 Mar 2007, 22:02

 8. Hahaha! Det var en underbar kommentar av 6åringen! Det är ju mina saker ju! =)

  Skrivet av Prinsessmamman — 10 Mar 2007, 14:27

 9. Hej Prinsessmamman! Kul att du tittade in.

  Jo, det blir fortfarande missförstånd ibland om vilket bibliotek vi menar (stadens eller hemmets ;-))

  Skrivet av Lady Stalker — 11 Mar 2007, 21:43

 10. Vår lillasyster hade länge problem med Apotek och Bibliotek! Nästan samma ord ju!

  Skrivet av Prinsessmamman — 12 Mar 2007, 10:12

 11. BIBLIOTEKET!!! I stället för "arbetsrummet". Brillliant, säjer jag som också är lite svag för det där engelska. Vi ska snart flytta Hem från Öknen och då döper vi om vårt a-rum till bibliotek. Vad det låter flott, hörru!

  Detta passar särskilt utmärkt bra, eftersom såväl Lille Maken som jag själv kommer att a) sluta arbeta och b) ta i tu med att läsa alla de böcker vi köpt men hittills inte hunnit läsa p g a att vi arbetat hela sabla dagarna.

  Således: Vi kommer att förnöta våra dagar med att dricka te i biblioteket, läsandes gamla, goda böcker. Quelle vie!

  Skrivet av Ökenråttan — 26 Mar 2007, 07:51

 12. Välkommen hem till Sverige säger jag - och välkommen till min blogg, Ökenråttan! Vad för slags råtta bli du nu, på hemmaplan?

  Livet som väntar er i ert bibliotek låter inte alldeles fel, om jag säger så. Njut, bara njut!

  Skrivet av Lady Stalker — 26 Mar 2007, 20:06

 13. Tack!

  Där slog du huvudet på spiken, Lady S.: Vad ska jag bli när jag kommit hem? Den uppmärksamme läsaren har kunnat se mej experimentera lite med nya alias på sistone, men inget har riktigt fallit mej på läppen. Experimenterandet fortsätter därför.

  Och du, jag som tyckte att bibliotek lät så flott, jämfört med arbetsrum. Nu kommer Lille Maken och slår detta med en massa hästlängder: "Blå salongen." Vad säjs? (Rummet i fråga har nämligen blåa väggar.)

  Skrivet av Ökenråttan — 27 Mar 2007, 11:24

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog