Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

24 Mar, 2007


Skåplycka

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 24 Mars, 2007 21:08

Jag har köpt ett skåp. Jag är lycklig. Det låter hur tramsigt som helst, men är sant. Ibland måste man bara tro att något är meningen. Någon annan förklaring finns inte.

Nu till bakgrunden! Här i Den Lilla Staden finns flera antik/kuriosa-affärer. En av dem är bara öppen två dagar i veckan, varav en gång på lördagar. Klockan tio när portarna slås upp ringlar kön sig lång runt kvarteret. Det lär till och med komma busslaster från Huvudstaden. Sedan kastar sig klientelet över tavlor, byråer, böcker och vinkaraffer (utan vin, ska tilläggas). Finns det tavlar med motiv av Den Lilla Staden i skyltfönstret, är de i princip slut redan innan affären öppnar.

Under mina kvällspromenader passerar jag ofta denna affär, för att vädra eventuella fynd. Och för två veckor sedan stod det där
-- Skåpet med versalt S. Ett hörnskåp, cirka 20-tal, vitmålat och med vackra snickerier. Priset var inte direkt blodigt; man skulle kunna klara det med några smärre lån och rån: 425 kronor ...

Hur som haver, så kom jag inte till affären den helgen. Nya kvällspromenader -- och Skåpet stod kvar! Obegripligt! Hade det dolda defekter? Saknade alla kunder körkort? Glasögon?

Ännu en vecka passerade, och i dag skickade jag maken för att beskåda Skåpet. Gillade han det, skulle vi slå till. Efter noggranna instruktioner från mig om vikten av att hänga på låset, infann han sig vid öppningsdags. Sedan kom han hem en halvtimme senare
-- utan skåp. Vad nu? Jodå, det var väl fint, men vi kunde ju fundera ...

Nu kastade jag mig på cykeln, och med en fart som skulle få Vätternrundan och Tour de France att blekna var jag där på nolltid.

Svettig såg jag mig om i affären. Någon "såld"-lapp? Nej ... Men misstänkta spekulanter häckade kring Skåpet. Så här IRL (från insidan av skyltfönstret) hade det inga större defekter, förutom sådana man får naturligt efter 80 års levnad. Prislappen däremot hade genomgått en förändring: Nu kostade Skåpet enbart 375 riksdaler ...

Jag slängde mig nu mot kassan, flämtandes: "Ãr det vita skåpet sålt?". Personalen konstaterade med uppenbar förvåning att så inte var fallet.

Och jag konstaterade att detta var meningen.

Nu står Skåpet här i vårt kök -- inte gästrummet som det först var tänkt. Det smälter perfekt in i 20-talsmiljön, som om det aldrig stått någon annanstans.

Och jag är lycklig.
Kommentarer

 1. Lyllo dig som hittade något som verkligen verkar vara meningen att du skulle hitta ;) När sån´t händer är det höjdarlikt. Grattis! Får vi se fotografier också ...??

  Skrivet av Christina — 24 Mar 2007, 22:16

 2. Sådana här lyckliga slut gillar jag! Och fina gamla möbler förstås. Hoppas att ni kommer att trivas tillsammans. :-)

  Skrivet av Flinn — 24 Mar 2007, 22:29

 3. Så där har jag inrett nästan hela mitt hem, just minnena hur sakerna införskaffades gör hemmet personligt och leende.

  Skrivet av Roomservice — 25 Mar 2007, 09:52

 4. Grattis till "nya" skåpet, låter som ett väldigt billigt skåp :) Hur stort är det?

  Hittade förresten hit från Solusfemina.

  Skrivet av Ella — 25 Mar 2007, 19:55

 5. Vilken härlig historia. Det skåpet kommer att skänka dig mycket lycka, det är jag säker på.

  Skrivet av Isabelle — 25 Mar 2007, 20:37

 6. Tack för skåpgratulationer!

  Christina: Tyvärr har jag FORTFARANDE inte lärt mig hur man lägger in bilder i bloggen. Måste nog ta mig en helg och studera detta ...

  Flinn: Vi stortrivs redan tillsammans! Och maken inser vilket fynd jag gjorde ...

  Roomservice: Du har så rätt! Och vad spännande att kanske få inreda ett nytt hem framöver ...

  Ella: Välkommen hit! Skåpet är 185 cm högt och cirka 1 meter brett. Egentligen är det inte så himla märkvärdigt som jag beskriver det ... Men det är rätt för oss och smälter perfekt in i vårt kök samt husets stil.

  Isabelle: Jo, när det känns så rätt från början kan det inte bli fel. Hihi, det låter ju som det handlar om ett förhållande! ;-)

  Skrivet av Lady Stalker — 25 Mar 2007, 21:42

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog