Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

02 Apr, 2007


Insikter i London

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 02 April, 2007 22:36

Det har varit lite stiltje här, för jag har varit ute och rest! Visserligen i jobbet, men miljöombyte skadar aldrig. Och liiite tid på egen hand blev det i denna huvudstad, som man aldrig kan få nog av.

"Den som reser har något att berätta" heter det. Man funderar också över en del insikter (gamla som nya, utan prioritetsordning):

1. I London hör man (nästan) alltid ett "sorry" om någon stöter till en. Hemma får man (oftast) ett ilsket blängande.

2. London är en storstad; Stockholm är en småstad. Och hör sen. (Men vad blir då Den Lilla Staden ... där jag själv huserar dagligdags? Hm ... nu byter vi raskt samtalsämne och övergår till insikt nummer tre ...

3. Biljettsystemet i Londons Underground är genialt. Hallå SL: Lyssna och lär, gå på kurs, rita diagram och staplar och fundera över vilket alternativ som kan vara smartast:

a) En person i tunnelbanans spärr stämplar för hand varje biljett, och säljer i samma kassa biljetthäften. Köbildning? Ont i handen? Smällar man får ta.

b) Biljetter säljs i separat kassa. Vid passage genom en spärr (in eller ut) sticks biljetterna in i en automat, varpå små dörrar öppnas respektive stängs. Fördelar? Se ovan och tänk.

4. Är man hungrig i London, blir man mätt fort. (Förutsatt att man inte är hemlös och/eller pank.) I vart och varannat gathörn finns fräscha ställen med portionsförpackad soppa, smörgåsar, små påsar med nyttiga nötblandningar och fruktsallader. I Stockholm letar man upp Seven Eleven eller Pressbyrån och köar en stund för varmhållen korv och svindyrt godis.

Och slutligen:

5. Det är billigare att gå på bio i Sverige! Yippiee!!! Tvåhundra för att se Hugh Grant och Drew Barrymore var lite halvdyrt. Men en engelsklektion blev det (ja, de kör utan att dubba) och en del fnissande åt Hughs eminenta skämt.

Nu ska jag sova. Vi har ju den enorma tidsskillnaden ā en timme. Godnatt!
Kommentarer

 1. Jag håller med om biljettkrånglet i Stockholm! Men ... jag har ju sällan sådär himla bråtton i spärren.

  Aha. Jag är en av syndarna som köper biljetter.

  Skrivet av Lotten Bergman — 03 Apr 2007, 06:29

 2. Och dessutom är jag en av dem som behöver korrläsa: bråttom.

  Skrivet av Lotten Bergman — 03 Apr 2007, 06:35

 3. Visst är det så! Jag har bara inte alls tänkt på det när jag varit i London ... joooo jag tänkte faktiskt på att tunnelbanan var smidigare där än här ... Sedan ... en annan sak ... det är så enkelt m taxi i London?! De finns överallt och stannar bara man viftar lite.

  Skrivet av Christina — 03 Apr 2007, 08:41

 4. Lotten: Jag tillhör båda kategorierna: Ibland har jag fruktansvärt bråttom när tåget från Den Lilla Staden är försenat, men ibland (hm, harkel , rodnar ... ) måste jag faktiskt köpa häften också. Och det blir i spärrren, för i Pressbyrån får man lösa lappar i stället för häften! Men kanske är det ett nytt system på gång snart?

  Christina: Taxi unnade jag mig inte i London. Men tack för tipset. Tunnelbanan går faktiskt inte lika sent som i Stockholm. Ett poäng till Sverige där!

  Skrivet av Lady Stalker — 03 Apr 2007, 09:37

 5. London är underbart!! Var evigheter sen jag var där nu men när barnen blir lite större vore det toppen att åka dit med hela familjen!

  Skrivet av Prinsessmamman — 03 Apr 2007, 13:06

 6. Jag har bara varit i London en gång och då var jag bara 16 år. Lääängesen med andra ord :) Skulle gärna återvända.
  Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!

  Skrivet av Isabelle — 05 Apr 2007, 16:28

 7. Prinsessmamman: Ja, det vore jättekul att visa hela familjen London! Jag håller med!
  Och glad påsk önskar jag dig!

  Isabelle: Märkligt! Jag var lika gammal som du när jag var i London första gången. Det var språkresa. Sedan var jag där två gånger 1990, men det är ju länge sen nu ... Hoppas att du också får en skön påsk! Och att värmen kommer!

  Skrivet av Lady Stalker — 05 Apr 2007, 16:38

 8. Tack och lov att de inte dubbar. Fast vänta nu, varför skulle de dubba? Det var ju en engelsk film... Har jag missat något? Nåväl, glad påsk önskar jag Dig i alla fall! :-)

  Skrivet av cleo — 05 Apr 2007, 20:39

 9. Cleo: Kul att du hittat hit. Nä, varför skulle de dubba? "Tänkte inte på det" :-). Men kör de franska filmer så dubbar de nog inte, utan har nog engelsk text.

  Skrivet av Lady Stalker — 10 Apr 2007, 13:26

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog