Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

11 Maj, 2007


Goda grannar?

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 11 Maj, 2007 21:23

Vad är en god granne? En som man kan ringa på hos när sockret är slut? Eller en som håller sig undan?

Mina erfarenheter är inte alltid goda. Här är några exempel på "goda grannar" jag haft:

1. Paranoida grannen:

Han bor snett ovanför i ett bostadsrättshus där jag huserar med min dåvarande sambo. En dag ringer han på och frågar: Har du en studsmatta?" "Nej, tyväääärr!" utbrister jag beklagande, i tron att han vill låna nämnda tingest. Nej, då visar det sig att han tror att jag hoppar studsmatta och det är tydligen inte direkt ljudlöst. (Hm?!) Några veckor förflyter och samma granne ringer på igen: "Det låter som om ni har en ... fax? Jag spärrar nu upp mina blå med oskyldig min: "Vad konstigt?" och låtsas inte alls om att min sambo faktiskt startat eget och införskaffat just denna tekniska apparat.

2. Pyskfallsgrannen:

I ett annat hus bor ett par som är religiösa fanatiker, alkoholister och
-- troligen -- psykfall. Inget de kan hjälpa förstås, men -- hm -- är de goda grannar? Döm själva.

En dag låser jag mig ute. Det är 20 grader kallt och jag är klädd i mysbyxor och T-shirt, då jag bara sitter hemma och pluggar. En tur till tvättstugan medförde helt enkelt glömd nyckel. Med skallrande tänder hackar jag fram: "Får jag komma in och ringa efter hjälp och en extranyckel?" Svaret kommer blixtsnabbt från kvinnan innan dörren slås igen framför min näsa: "Nej, det går inte -- vi har inte städat!"

Maken till denna kvinna kommer ner i tvättstugan en dag. Det är långfredag och min sambo har fräckheten att köra en tvätt. Grannen trycker hotfullt upp min sambo i hörnet med frågan: "Är du konfirmerad?" "Nej" blir svaret. Grannen: "Då ska du ha stryk, din jävel."

3. Ãckelgrannen:

I samma hus som ovan bor en annan granne. Varje kvart harklar han sig med ett öronbedövande ljud som får tavlorna att skallra. Och en dag får han för sig att bedriva älskog på balkongen. (Eller kanske är det sonen? Plötsligt är han nämligen 30 år yngre.)

Kom igen nu: Jag vill höra om era "goda grannar"! Jag utmanar alla som läser på min blogg!
Kommentarer

 1. Tråkigt att höra att du mått dåligt. Hoppas det känns bättre nu och att du får en bra helg.

  Vilka grannar du har haft!! Jag tror jag varit ganska förskonad från knäppgökar till grannar men jag ska fundera :)

  Kramar till dig!

  Skrivet av Isabelle — 11 Maj 2007, 22:09

 2. Jag har bara haft bra grannar :-) Om Nr:2 den religöse typen hade hänt mig så hade han fått käka upp en bibel hehe...

  Skrivet av Jari — 11 Maj 2007, 22:29

 3. Du det är likadant här. För jävlig känsla på jobbet. Hoppas du fick besök av Dubbelörnen :)

  Skrivet av Helena på Roomservice — 12 Maj 2007, 06:55

 4. Isabelle: Tack! Jo, jag har en grej som kommer och går. Bara att bita ihop. Skönt att du sluppit sådana här galningar till grannar.

  Jari: Psykfallsgrannen hade nog aldrig öppnat nån bibel ens. Det står INTE "Låt din nästa frysa ihjäl för att du inte har städat". ;-)

  Helena: Jadå, Dubbelörnen var här och vi hade jättetrevligt! Hon har rapporterat på sin blogg. Ni hade ju också träffats! Och när ska DU och jag ses? Då är så välkommen hit på en fika. Trist med ditt jobb; jag trodde du trivdes annars?

  Skrivet av Lady Stalker — 12 Maj 2007, 10:29

 5. Lovar berätta om mina "goda grannar" vid tillfälle.

  Hämtade mitt skåp idag, köpte även några tavlor, med motiv fr din "Lilla stad", en litografi väldigt vacker i färg. Hmmm... föreställde sonens favorit bl a ;).... Kanske kan användas som byteshandel vid tillfälle *gapskratt*.

  Helena: Vi får nog alla plats på Ladyns terass med fika el vin.

  I sommar kan vi även ses här ute hos mig. Drängstugan har plats för flera o vin serveras på altanen...

  Skrivet av Dubbelörnen — 12 Maj 2007, 20:29

 6. hihi... förlåt. jag har inte haft så mycket att skratta åt idag så detta räckte.

  hm... konstiga grannar.
  Jo, jag bodde under ett ungt par, yngre än mig, som ringde och klagade över att jag hade fest kl halv tio en lördag kväll. OCh då var vi inte mer störande än att musiken var på. Inte speciellt högt ens för jag visste att de skulle klaga.

  Sedan hade jag en granne som varje lördag morgon (i vad som då kändes som gökottan men säkert inte var det) hade exakt samma hårdrockslåt på. Till slut började jag gilla den och när de flyttade fick jag cdn av dem.

  Skrivet av Ella — 16 Maj 2007, 21:20

 7. Dubbelörnen: Ser fram emot grannrapport och vin på din altan!

  Ella: Jag skrattar högt åt hårdrockshistorien! "Till slut började jag gilla den"!

  Skrivet av Lady Stalker — 16 Maj 2007, 21:55

 8. Nu finns mitt fina skåp till allmän beskådan i ommålat skick!!

  Ska bara leta fram lådan med lampan... lovar återkomma. Färglitografin gick på en hundralapp. Vi var där precis vid öppningstid så det var väl därför vi hann med ;)

  Kramar

  Skrivet av Dubbelörnen — 21 Maj 2007, 16:17

 9. Dubbelörnen: Åh, jag måste genast kika hos dig. Ommålat! Vad snabbt jobbat!

  Jag har haft så fullt upp att jag inte hunnit uppdatera här.

  Är jätteavis på din färglitografi ... ;-)

  Kram!

  Skrivet av Lady Stalker — 21 Maj 2007, 16:57

 10. Som sagt den kan komma väl till pass vid nästa loppisröj tillsammans med dig... *skrattar*. Denna gång är jag ju förutseende ;)

  Skrivet av Dubbelörnen — 21 Maj 2007, 17:19

 11. Hej! NY här, men hurra att jag hittat hit! (Via Dubbelörnen.)

  Jag har nog haft den värsta grannen: I ett hus med endast två bostadsrätter bodde vi och grannen, ensamstående med tre barn...SÅ långt allt väl.
  Hennes ene son 9 år hade problem med magen (hård) och kunde inte styra sig så de hårda knortarna ramlade ut i kalsingarna när som helst. Vad gör min granne? Tar bort bajskorvarna innan hon stoppar kalsingarna i maskinen med sin övriga tvätt? Nähej. Hon stoppar in allt, kör det på 40 grader och hänger sen tvätten i vårt gemensama torkrrum-det stinker bajs (eftersom den hårda knorten nu blivit lagom upplöst och uppblandad i vattnet...
  Och...ibland när jag sopade golvet efter henne (för det gjorde hon aldrig) sopade jag upp små hårda bajsflagor som ramlat ur hennes tvätt. (!!!)
  Efter hennes eldorado i tvättstugan stank maskinen bajs och jag fick alltid skura gummit och där i valsen låg bajsvatten. Jag påtalade detta vänligt en gång-sa att de där bajskorvarna tyvärr inte upplöstes till tomma intet i maskinen utan det var jag (hennes kära granne) som varje gång plockade bort resterna efter dem. Det slutade med att jag skaffade egen maskin i lägenheten och vägrade gå ner i tvättstugestanken.
  Som om detta inte räckte styckade hon och hennes mamma hela renar i källaren och la i en frys.(Varje höst och vår.) Köttslamsor låg sen längs gången i källaren och hon var förvånad över att vi fick råttor. Efter en styckning glömde hon slaktslamsor i en sopsäck därnere. När det började lukta lik skickade jag dit min man som bad henne ta bort säcken. Då bar hon ut den och där låg den en vecka vid garaget och lockade dit både det ena och det andra djuret och när min man bad henne ta bort säcken från området körde hon ut i skogen max en km bort och tömde detta i skogen. (Där alla hundägare älskade att promenera...)

  Jag ska inte fortsätta. Behöver jag säga att vi flyttade efter två år trots att jag älskade området och lägenheten. Har än idag dåligt samvete att jag inte uppgav grannen som ett känt fel. Men familjen som flyttade in var mindre artiga än oss. De bad henne förhoppningsvis dra åt h-v-te.

  Skrivet av Persilja — 27 Maj 2007, 08:34

 12. Persilja: Jättevälkommen till min blogg! Oj, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser om din granne ... hm, du har rätt! Du har haft den värsta grannen! Jag finner inga ord ... Hade det varit hyresrätt så hade ni nog kunnat få bort grannen, eller vad tror du?

  Nu måste jag kiika på din blogg!

  Skrivet av Lady Stalker — 27 Maj 2007, 21:28

 13. Kikade in o såg Persiljas story så här får du en av mina "underbara" grannar:

  Vi bodde högst upp i huset, gavellägenhet. Vårt kök hade stora fönster o vy över huset mittemot. Husen står ganska så nära o vi ser rakt in i grannars kök o vardagsrum. Många har ju blommor o gardiner o vi satt ju inte heller o stirrade rakt över på grannhuset. Men lagar man mat o stökar i köket så slänger man ett öga ut fr fönstret o ser lägenheterna mittemot.

  I huset mittemot flyttar in ett ungt par i ettan, med minimalistisk inredning. Jag är i köket, lagar mat o sonen kommer in o vill hjälpa till. Plötsligt tittar han ut o blicken fastnar. Mamma vad gör den där tanten o farbrorn... Nakna o värsta "sexet", över kök o vardagsrum!! Oppps, vad säger man o hur fortsätter man laga mat o distrahera sonen... Sedan visade det sig att dessa nya grannar ständigt gick nakna o idkade sex när helst på dygnet o alltid inför öppen ridå. I början skrattade man kanske men jag lovar att efter ett tag så var jag så förbannad. Äta lunch el middag med porrfilm utanför!! Jag hade god lust att möta dem vid parkeringen o säga att opps javisst ni är de nya som flyttat in i huset mittemot, men jag kände knappt igen er med kläderna på! Gissa om jag var glad när det tog "slut" o tjejen flyttade ut...

  I vårt hus fanns en annan "trevlig" granne. Hon tillhörde den där nitiska bevakar sorten. Ni kanske kommer ihåg PPM reklamen för massa år sedan. Den med grannen som kommer med ludd fr tumlaren o ringer på hos den som haft tvättstugan tidigare...

  Detta var vår granne! Innan reklamen blev känd så berättade hon stolt för mig att hon minsann hade tagit luddet o gått upp till den som haft tvättstugan tidigare o krävt at de skulle komma ner o rengöra maskinerna. Hon gick nitiskt o lurade på grannar som gick ut med hundvalpen o poängterade att hundar inte fick kissa på gräsmattan. Till saken hör att vi hade hundratals kaniner utanför...

  Denna "ljuva" granne var inte en gammal hagga utan en tjej/kvinna som inte ens var fyllda 40...

  Det är sådana här saker som gör att man inte saknar lägenhetslivet...*skrattar*

  Skrivet av Dubbelörnen — 29 Maj 2007, 08:03

 14. Dubbelörnen: Tack för dina underbara historier! *Skrattar hysteriskt*. Jag vill INTE ha dina gamla grannar ... Nej, lägenhetslivet har sina sidor!

  Apropå öppet sexidkande grannar, så hade jag en sådan också: När hon (cirka 19 år) fick besök av pojkvännen dröjde det inte ens fem minuter innan hennes säng dunkade taktfast mot min sovrumsvägg så tavlorna hoppade!

  Skrivet av Lady Stalker — 29 Maj 2007, 08:19

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog