Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

26 Jun, 2007


Mina senaste 24 timmar

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 26 Juni, 2007 17:11

Utmanad av Lotten ger jag här en rapport från de senaste 24 timmarna i mitt liv.

Vid 17-tiden i går var jag i färd med att laga middag, just hemkommen från jobbet i Den Stora Staden. Tioåringen hade varit med mig där och ätit sushi på favoritstället. Att laga en middag som motsvarande den kulinariska upplevelsen skulle bli svårt. Men jag lyckades rätt bra: med min Korv Marrakech -- bulgur med wienerkorv och kikärtor. Recept hittar ni här. Till och med den svårflörtade Åttaåringen åt.

Sedan byggde Åttaåringen och Sexåringen koja på en av våra uteplatser. "Mamma, kom och titta!", "Neeej, du får inte titta dääär, utan dääär.", "Stanna, stopp -- det är inte klart än", "Amen, åååh, kom och titta då". Som Frankensteins monster stapplade jag fram och tillbaka på gräsmattan.

När maken kom från Den Stora Staden var det dags för min kvällspromenad runt Den Lilla Staden. Ljumma vindar kring benen, glittrande sjö och en önskan om en stund med ett glas vin ...? Nehej, basta! Hem igen för att lägga barn i kvadrat (heter det så när det är tre stycken?). Bad av Sexåringen och sedan lite kvällsmat.

Sagoläsning och min favoritbok från barndomen stod på önskelistan. Med stor njutning åtog jag mig denna del av nattningsproceduren, och även Tioåringen kom och lyssnade andäktigt.

Lite slappande framför en amerikansk komedi följde sedan, men jag fascinerades mest av hur dålig den var. Tänkte sedan redigera lite i min roman, men hann bara två sidor, då besök på folks bloggar blev alltför frestande. Lampan släcktes först framåt 23.30 ...

I dag jobbade jag hemma - underbart! Frukost i solen på altanen. Jag var sedan otroligt effektiv men hann också med en friskvårdstimme på gymmet. Lunch: inkokt lax från helgen med färskpotatis i sommarlediga Tioåringens sällskap. Barnhämtning på eftermiddagen och så enkel middag: djupfryst kycklingpytt med stekt ägg. Nu väntar röjning i köket och 24 timmar har passerat.

Underligt så matfokuserat detta blev?! *Lalala* (slår händerna för öronen ...). Jag tänker aldrig på mat, nejdå ...

Återkommer inom kort med en annan rapport: Om mitt liv som skådespelare.
Kommentarer

 1. Fröken Ensam Hemma slår nästan allt annat -- jag håller helt med dig.

  Däremot har jag aldrig varit på Japanska Köket utan bara på ... ehum. Jag har glömt vad den heter. Inte ett bra tecken. Emporo? Hapiri? Umpolopi? Begipi? Nej. Återkommer om jag kommer på det!

  Skrivet av Lotten Bergman — 26 Jun 2007, 18:01

 2. Roppongi!

  (Pfhuuuh.)

  Skrivet av Lotten Bergman — 26 Jun 2007, 18:04

 3. Japanska köket har jag nu lagt på minnet till nästa "stadsbesök" ;) Sonen min är också helt galen i sushi... hmm kanske ska åka in till storstan nästa vecka då han fyller år *bra idé*.

  Med tre barn så är väl mat det enda livet kretsar kring *gapskratt*

  Kramar

  Skrivet av Dubbelörnen — 27 Jun 2007, 08:40

 4. Lotten: Underbart med en till Ensam Hemma-älskare. Jag har läst boken oräkneliga gånger. Hans Arnolds illustrationer är i en klass för sig.

  Roppongi har jag hört talas om. Det lär vara riktigt bra. Kanske något för hämtsushi på väg till tåget hem ...

  Dubbelörnen: Vi får väl träffas och ha en sushikväll, då vi lagar egen sushi! Det är inte alls så svårt; vi gjorde det för ett tag sedan.

  Jo, mat är en stor del av livet ... hehe. Just nu äter jag faktiskt en macka! *s*

  Skrivet av Lady Stalker — 27 Jun 2007, 09:56

 5. Serveras det sushi??! Någon i mellansverige kan göra sushi??!?!

  ... Jag KOMMER ;)

  Skrivet av Christina — 27 Jun 2007, 17:51

 6. Christina: Jajamen - och gott blir det! Välkommen! Kanske en idé till en bloggträff i Det Stora Huset i Den Lilla Staden ...

  Skrivet av Lady Stalker — 27 Jun 2007, 21:21

 7. Jag anmäler mig direkt till en sushikväll i Det Enorma Huset!! Bloggträff med sushikurs, vilken fullträff!!

  Kramar

  Skrivet av Dubbelörnen — 28 Jun 2007, 07:56

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog