Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

17 Jul, 2007


Saker jag önskar att jag vetat när jag var 25

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 17 Juli, 2007 22:15

Om jag kunde resa i tiden, om jag kunde träffa mig själv som 25-åring igen ... Vad skulle jag berätta för mig då? Vad önskar jag att jag vetat?

Det finns en artikelserie med ovannämnda rubrik i en så kallad damtidning. Att de kommer att kalla mig för intervju, ligger nog inte helt nära till hands, så jag tar saken i egna händer, precis som After Dark. ;-)

Livet varar inte för evigt

När jag var 25 hade jag inte så mycket framtidsplaner. Livet bara rullade på. Barn? Nja, i ett annat liv kanske. Drömvilla med tjusig inredning? Äh, en liten lägenhet med ljusblå fjädrar i vas duger väl bra. Satsa på träning och hälsa? Hallå, jag hörde inte. Var är chipspåsen och vinet? Mer grädde i såsen, för tusan!

Jorden går inte under om man ryter till

När jag var 25 var jag på en anställningsintervju där arbetsgivaren kom en halvtimme för sent (!). Lokalen han bokat visade sig vara upptagen, så vi fick byta. Två gånger. Han bad inte om ursäkt, han var spydig och fräck. Jag tog tillbaka min jobbansökan men svarade fegt på hans fråga varför: "Nej, det kändes inte rätt". Jag skulle ha svarat: "Därför att jag aldrig skulle kunna jobba med en så arrogant och nonchalant skitstövel. Punkt!"

Gör det eller släpp det

Okej, vissa drömmar fanns där när jag var 25. Men varför bara prata om dem? Gör det eller släpp det! I dag går jag mina promenader i ur och skur. Jag lyfter skrot på gymmet för det får mig att må bra och jag stjäl varje liten stund för att ladda batterierna. Livet pågår NU.

Att sova till klockan åtta är sovmorgon

Kära 25-åring: Att sova till åtta är sovmorgon. Att sova till tolv på dagen existerar inte i din framtid. Även som 40-plussare kommer du att väckas av livliga telningar vid sextiden, helg som vardag.

Rå fisk är jättegott

Fisk är inte bara djupfrysta panerade pinnar. När jag var kring 25 blev jag bjuden på min första sushi. Jag mådde illa i flera år efteråt ... Föga anade jag att denna rätt i framtiden skulle bli -- ett begär!

Man klarar sig utan MTV

När MTV var nytt hängde jag vid tv:n som en fluga i en godispåse. VHS-högen växte sig kämpahög med musikvideos (ja, detta utspelade sig på den tiden, då Språknämnden fortfarande inte beslutat om pluraländelsen "video-r"), och jag tävlade (!) med sambon om vem som kunde få de häftigaste och nyaste låtarna. I dag: MTV -- finns det fortfarande? Finns tv? Trots 23 kanaler är det få gånger den slås på. Om man inte är sjuk eller nåt.

Kaffe är också gott

Kaffe intogs som ett nödvändigt ont i mitt 25-åriga liv. Det var koffeinet jag ville åt, och som student ersatte jag det ibland med dylika tabletter ... Kanske skulle någon berättat för mig om den fluffiga caffelatte som hägrade i framtiden?

Fyrtio är inte gammalt

Som 25-åring såg man 35-åringar som lastgamla. Vid 40 var gravens rand nära ... Om någon i dag kommer och andas 30-årskris, så slår jag ihjäl vederbörande.

Och nu lyfter jag min 40-plussiga (vältränade) rumpa från skrivbordsstolen för att inmundiga en somrig drink.

Mitt liv varar inte för evigt, jag har rutit till, gjort det i stället för släppt det, sovit till halv åtta (nästan sovmorgon!), skippat MTV och druckit kaffe.

Det enda jag saknar är sushi. Det finns (ännu) inte i Den Lilla Staden -- men what the heck! Tomorrow is another day!

Godnatt!
Kommentarer

 1. *stooor applåd*

  Härligt härligt!!! Den måste jag fnula lite på för egen del ;)

  Skrivet av Christina — 18 Jul 2007, 09:00

 2. Läste detta i sk damtidning o fick mig också en skrattande funderare... Helt otroligt så mycket man visste o hur bestämd man var i sina åsikter... Fast jag tillhörde nog dem som vågade ryta till *skrattar*

  Härligt att se dig igen! Var det nu du var hemma? Hör av dig när jag kan komma för avhämning...

  Kramar

  Skrivet av Dubbelörnen — 18 Jul 2007, 09:03

 3. Detta tyckte jag var jätteintressant att läsa om! Hoppas att fler hänger på och skriver om det.

  (Särskilt gillade jag passusen om videos-videor.)

  Skrivet av Lotten Bergman — 18 Jul 2007, 11:34

 4. Christina: Tack! Ja, detta var kul att skriva om! Listan kan göras betydligt längre, men vissa saker hade man nog inte velat veta när man var 25.

  Dubbelörnen: Nej, inte är man samma person i dag inte ... Jag läste faktiskt gamla dagböcker från den tiden också. Kanske ytterligare ett bloggämne? Roligt att känna sig välkommen hem. Jag mejlar dig!

  Lotten: Haha, ja jag hade som sagt kul när jag skrev det. Du har rätt: Fler borde haka på med egna listor! Framför allt skulle jag se fram emot en från dig ... :-)!

  Apropå passusen om video i plural, så skrattade jag gott åt din dejfla mans kommentar om tacos för ett tag sen: "Heter det tacos eller har Olle Josephsson bestämt att det nu ska heta tacor?" Jag kollade deras webbplats, men hittade ingen kommentar i frågan. Vet du (eller mannen) besked?

  Skrivet av Lady Stalker — 18 Jul 2007, 14:26

 5. Ha ha ha. Mycket hög igenkänningsfaktor!

  Hittade hit från Dubbelörnens blogg och har tittat igenom din blogg. Hit kommer jag igen!

  Skrivet av Ronja — 18 Jul 2007, 16:23

 6. Ronja: Välkommen hit! Och tack för uppskattningen. Måste kika in på din blogg också.

  Skrivet av Lady Stalker — 20 Jul 2007, 14:35

 7. Ja, jisses! Så lite man visste som 25-åring! Jag var en omogen 25-åring.

  Idag är jag roligare, modigare, gladare, ledsnare, starkare, smartare, erfarnare, snyggare, (iallafall stilen (hu för åttiootalets stil) säkrare, medvetnare, klokare och trots detta inlägg ödmjukare...
  Det blir BARA bättre!

  Skrivet av Persilja — 22 Jul 2007, 17:41

 8. Persilja: Så sant, så sant! Åren ger en bara mer av alla de goda egenskaperna. Men du ... jag gillade åttiotalsstilen! ;-)

  Skrivet av Lady Stalker — 22 Jul 2007, 19:54

 9. Vilken fullkomligt underbar text. Du är verkligen duktig på att skriva.
  Hoppas du har en toppensommar. Det var längesen jag skrev hos dig, det beror endast på orkbrist och ingenting annat.
  Ha det gott! Stor kram.

  Skrivet av Isabelle — 24 Jul 2007, 09:23

 10. Isabelle: Du anar inte vad glad jag blir över din kommentar! Såna får mig att växa flera centimeter och komma ett litet, litet steg närmare slutförandet av min roman. Kramar i massor!

  Skrivet av Lady Stalker — 25 Jul 2007, 15:39

 11. Å så bra skrivet! Du kan verkligen. Nu vill jag läsa din roman!

  Skrivet av Ella — 27 Jul 2007, 10:49

 12. Frust, stön, pust ... skynda skynda ... hinner inte läsa allt, uppkoppling i någon svindlande halvtimme haha! Tänker på dig jättemycket och har läst underbara sötaste kommentarer till mina taffliga mobilinlägg ;) Snart är jag ur- och avkopplad igen. Må gott! / treflickor

  Skrivet av C — 27 Jul 2007, 13:50

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog