Blogg gratis Logga in

Lady Stalker

24 Sep, 2007


Lady Stalkers legendariska äppeltosca

Tangentbordsknatter — Skrivet av LadyStalker @ 24 September, 2007 11:34

Alla har vi en "tosca". Receptet vi inte kan sluta laga ... som våra vänner har ätit tills de storknar och pustar av vällust - och leda? Men de första 50 gångerna är det gott i alla fall.

Det var numera nedlagda mattidningen Amelia Mat som myntade uttrycket "tosca" i ovannämnda bemärkelse. En medarbetare på redaktionen hade bjudit sina kollegor på en god toscapaj och kunde sedan inte sluta baka den. Vilka toscor gömde sig nu hemma hos läsarna?

Hos mig finns denna! Smaklig spis!

Lady Stalkers legendariska äppeltosca

6 medelstora äpplen
1 tsk kanel
50 gram smör
1 ½ dl havregryn
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, klyfta och kärna ur äpplena. Skär dem i smala klyftor och lägg dem i en smord pajform. Strö över kanel. Blanda smör, havregryn, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Bred ut havgregrynssmeten över äpplena och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Servera äppeltoscan varm, med lätt vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Bonustips 1: Gör gärna dubbel sats av havregrynssmeten!

Bonustips 2: De humoristiska receptsamlingarna från Amelia Mat finns här.

----------------------

Kom igen nu. Ge mig recept på era "toscor"! (Det behöver inte vara efterrätter.)




Kommentarer

  1. Åh! Sluta!! Det vattnas i munnen!!! :)

    Skrivet av Ronja — 24 Sep 2007, 21:17

  2. Kika in hos mig... *skrattar dubbelvikt*

    Skrivet av Dubbelörnen — 25 Sep 2007, 18:31

  3. Ronja: Det är bara att baka på ... ;-)

    Dubbelörnen: Är så glad för din skull! (Senaste inlägget om lycka ... men jag fick inte upp kommentatorsrutan.)

    Skrivet av Lady Stalker — 28 Sep 2007, 12:35

  4. Låter jättesmaskigt. För att stanna kvar i kakornas värld så har jag en superenkel sockerkaka med glasyr som jag gjort i evigheter men som alltid gör succé.

    2 ägg
    2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 dl kallt vatten

    Springform, 175 grader, 40-45 min

    Glasyr:
    100 g margarin
    1 dl socker
    1 tsk vanilj
    1 äggula

    Kokas ihop på svag värme. Bred över kakan. Strö på kokos.

    Jättegott och jättelätt. Det är min melodi i köket *skrattar*

    Skrivet av Isabelle — 02 Okt 2007, 09:09

  5. Isabelle: Jättetack! Äntligen fick jag en "tosca"! Det vattnas i munnen. Glasyr har jag inte testat själv.

    Skrivet av Lady Stalker — 02 Okt 2007, 10:24

Lägg till en kommentar




 authimage




Powered by pLog